kompot z moreli i czerwonych porzeczek na zimę

45 min
2 porcje
Kompot z moreli i czerwonych porzeczek na zimę
luzkovyvagon.cz, stock.adobe.com
0

Kompoty zimowe to idealne przygotowanie. Są nie tylko smaczne, zdrowe i wygodne, ale także bardzo szybkie, ponieważ są tak proste, jak to tylko możliwe. Mówię na przykładzie doskonałego kompotu z moreli i czerwonych porzeczek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż morele na połówki i opłucz porzeczki.

Ułóż wszystko w sterylnych słoikach i zalej wrzącą wodą.

Pozostaw na 15 minut pod pokrywkami, odcedź tę wodę i ponownie zagotuj.

Dodaj do niego cukier, gotuj, aż się rozpuści, wlej kompot i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy