dżem jabłkowy z suszonymi morelami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem jabłkowy z suszonymi morelami
minadezhda, stock.adobe.com
0

Aby uzyskać ciekawszy smak i aromat, do dżemu jabłkowego można dodać różne przyprawy. I możesz uczynić to jeszcze bardziej interesującym i dodać kilka garści suszonych moreli. Po pierwsze, da też swoją słodycz, a po drugie, smak nabiera zupełnie nowych aspektów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka obrać i pokroić, dodać kilka łyżek wody, gotować do miękkości przez około 15 minut i puree.

Zalej suszone morele wrzącą wodą przez 20 minut i zmiel w blenderze.

Dodaj skórkę, cukier, cynamon i suszone morele do jabłek.

Gotuj dżem przez około godzinę, aż będzie gęsty i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy