Ta mandarynkowa Panna Cotta jest jedną z najbardziej oryginalnych odmian klasycznego włoskiego deseru w moim arsenale. A wszystko dzięki niezwykłemu połączeniu smaków. Na pewno spodoba się miłośnikom nieprzywierających kwaśnych deserów.
Składniki
- mandarynki - 10 sztuk
- śmietana - 200 ml
- żelatyna - 20 g
- miód - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij żelatynę wodą zgodnie z instrukcją i pozostaw do spęcznienia.
Ubij śmietanę z miodem do smaku.
Z mandarynka wyciśnij 200 ml soku. Liczba mandarynek może się różnić.
Wyślij połowę żelatyny do soku, a połowę do śmietany.
Gotuj obie masy osobno, aż się rozpuszczą, ale nie gotuj.
Wlej galaretkę mandarynkową do foremek i wyślij do zamrażarki na kilka minut.
Wlać śmietanę i wysłać Panna Cotta do lodówki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy