W marmoladzie sklepowej wszystko jest dobre, z wyjątkiem kompozycji z wątpliwymi dodatkami, aromatami i barwnikami. Dzisiaj powiem Ci, jak zrobić to w domu. W razie potrzeby możesz następnie zwinąć kostki w cukier, jeśli nie zrezygnujesz całkowicie.
Składniki
- mandarynki - 4 kawałki
- Jeżyna - 200 g
- żelatyna - 20 g
- substytut cukru - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyciśnij sok z mandarynek i jeżyn. Potrzebujesz 100 ml.
Wlej połowę żelatyny do każdej porcji i pozwól jej pęcznieć.
Podgrzej obie porcje, aż się rozpuszczą, ale nie zagotują. Dodaj sahzam.
Wlej płyn cienką warstwą do foremek i wstaw do lodówki, aż stwardnieje, a następnie pokrój.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy