Dieta nie jest powodem, aby odmawiać sobie pysznych deserów. Wystarczy po prostu ugotować je "prawidłowo", zastępując klasyczne potrawy niskokalorycznymi. Smak przysmaków PP nie jest gorszy od tradycyjnej włoskiej Panna Cotte, a jego zalety są znacznie wyższe.
Składniki
- mleko - 250 ml
- jogurt (nietłusty) – 250 ml
- żelatyna - 1 łyżeczka
- substytut cukru - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz żelatynę w zimnej wodzie, aby puchnąć.
Do mleka dodaj substytut cukru, zagotuj i zdejmij z ognia.
Do gorącego mleka wprowadź spuchniętą żelatynę, mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Trochę ostudzić.
Do mleka z żelatyną wprowadź beztłuszczowy jogurt, wymieszaj i przecedź przez sito.
Wlej mieszaninę do kokilek lub przezroczystych kubków i wyślij do lodówki, aby zestaliła się na kilka godzin.
Udekoruj gotową dietetyczną Panna Cotta jagodami lub świeżymi owocami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy