desery 08.02.2022

Cymes z suszonymi owocami i migdałami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Cymes z suszonymi owocami i migdałami
dzevoniia, stock.adobe.com
0

Do tego przepisu radzę wybrać małą słodką marchewkę. W sklepach jest najczęściej sprzedawany w opakowaniach oznaczonych "baby". Jest znacznie lepiej i bardziej harmonijnie połączony z migdałami w tak niezwykłym żydowskim Cymes.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Smaż marchewki na oliwie z oliwek przez kilka minut. Dodaj migdały i smaż jeszcze przez kilka minut.

Dodaj rodzynki, wlej 100 ml wody i zagotuj wszystko.

Dodaj cukier, miód, sól i pieprz i gotuj na wolnym ogniu przez około 45 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy