Do tego przepisu radzę wybrać małą słodką marchewkę. W sklepach jest najczęściej sprzedawany w opakowaniach oznaczonych "baby". Jest znacznie lepiej i bardziej harmonijnie połączony z migdałami w tak niezwykłym żydowskim Cymes.
Składniki
- marchew (baby) – 800 g
- rodzynki - 1 szkło
- migdały - 1 szklanka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- miód - 2 art.
- ostra czerwona papryka - 2 szczypta
- brązowy cukier - 2 art.
- sól - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż marchewki na oliwie z oliwek przez kilka minut. Dodaj migdały i smaż jeszcze przez kilka minut.
Dodaj rodzynki, wlej 100 ml wody i zagotuj wszystko.
Dodaj cukier, miód, sól i pieprz i gotuj na wolnym ogniu przez około 45 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy