adjika z cukinii z pomidorami na zimę

1 godz. 20 min.
4 porcje
Adżika z cukinii z pomidorami na zimę
s1208tan, stock.adobe.com
0

Adjika z cukinii według tego przepisu jest umiarkowanie pikantna i przyjemna w smaku. Z podanej liczby produktów otrzymuję około 2 litrów tego niedrogiego sosu. Dostosuj ilość ostrej papryki w zależności od preferencji smakowych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Warzywa opłucz, obierz i pokrój losowo, a następnie przepuść przez maszynę do mięsa.

Dodaj sól, cukier i olej roślinny do powstałej masy warzywnej i gotuj na małym ogniu przez 40 minut.

Dodaj posiekany czosnek, czerwoną mieloną paprykę, wlej ocet i gotuj przez kolejne 10 minut.

Wlej wrzącą Adjikę do suchych sterylnych słoików, zwiń, zawiń i ostudź w pozycji do góry nogami. Adjika jest gotowa!

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy