Połamane ogórki to bardzo ciekawe znalezisko kuchni koreańskiej. Podobne przepisy istnieją w innych tradycjach kulinarnych, ale to w Korei łatwo zamieniają się w gwiazdę uczty. Mówię Ci, jak zrobić prostą i pyszną sałatkę z takich ogórków.
Składniki
- ogórki - 1 kg
- Olej roślinny - 2 art.
- sos sojowy - 4 art.
- ocet jabłkowy - 1 art.
- czosnek - 1 ząbek
- olej sezamowy - 1 łyżeczka
- Sezam - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki na pół, złóż w torebkę i dobrze ubij wałkiem do ciasta.
Następnie pokrój ogórki i dodaj wszystkie pozostałe składniki.
Wymieszaj sałatkę i pozostaw na pół godziny w lodówce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy