Planujesz świąteczne menu? Pamiętaj, aby dodać do niego śledzie pod płaszczem z granatu. Oryginalna sałatka będzie wyglądać bardzo jasno i nietypowo na stole. Można go podawać na dużym talerzu lub w porcjach w głębokich misach.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Śledź obrać, wypatroszyć i pokroić na małe kawałki.
Zetrzyj ziemniaki, buraki i marchewkę na grubej tarce. Posiekaj cebulę i zioła nożem.
Na szerokim talerzu ułóż warstwy śledzia, cebuli i ziemniaków. Dodaj sól, pieprz i majonez.
Następnie ułóż marchewki i buraki zmieszane z majonezem.
Obficie posyp sałatkę ziarnami granatu i natką pietruszki.
Umieść sałatkę na 2 godziny w lodówce. Następnie można go podać na stole. Smacznego!
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy