sałatki 22.01.2022

śledzie "pod granatowym futrem"

25 min
4 porcje
Śledź
Aleksandr Lavrinenko, stock.adobe.com
0

Planujesz świąteczne menu? Pamiętaj, aby dodać do niego śledzie pod płaszczem z granatu. Oryginalna sałatka będzie wyglądać bardzo jasno i nietypowo na stole. Można go podawać na dużym talerzu lub w porcjach w głębokich misach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śledź obrać, wypatroszyć i pokroić na małe kawałki.

Zetrzyj ziemniaki, buraki i marchewkę na grubej tarce. Posiekaj cebulę i zioła nożem.

Na szerokim talerzu ułóż warstwy śledzia, cebuli i ziemniaków. Dodaj sól, pieprz i majonez.

Następnie ułóż marchewki i buraki zmieszane z majonezem.

Obficie posyp sałatkę ziarnami granatu i natką pietruszki.

Umieść sałatkę na 2 godziny w lodówce. Następnie można go podać na stole. Smacznego!

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy