dżem agrestowy z migdałami

45 min
4 porcje
Dżem agrestowy z migdałami
New Africa, stock.adobe.com
0

Istnieje wiele znanych sposobów na urozmaicenie dżemu jagodowego. Ale dzisiaj proponuję wyjść poza to i pójść trochę dalej. Przygotuj gęsty i słodki dżem agrestowy z migdałami. Nawiasem mówiąc, jeśli chcesz obrać migdały, po prostu namocz je przez chwilę w gorącej wodzie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Odetnij ogony agrestu. Dodaj wodę i cukier.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut na małym ogniu.

Dodaj obrane migdały i gotuj przez kolejne 15 minut.

Ułóż dżem w czystych, suchych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy