dżem ze skórki arbuza z pomarańczą

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem ze skórki arbuza z pomarańczą
yanadjan, stock.adobe.com
0

Kiedy po raz pierwszy usłyszałem o dżemie ze skórki arbuza, byłem zaskoczony. Ale po wypróbowaniu tego przepisu z pomarańczą byłem zachwycony! Wybieraj tylko świeże skórki arbuza. Ten dżem doskonale nadaje się do stosowania na tostach lub jako nadzienie do ciast i ciast.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj skórki arbuza, przykryj cukrem i pozostaw na noc.

Wyciśnij sok z pomarańczy i dodaj tam.

Doprowadź obrabiany przedmiot do wrzenia i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Pozwól obrabianemu przedmiotowi całkowicie ostygnąć. Gotuj ponownie przez 10 minut.

Powtórz poprzedni krok jeszcze raz.

Zwiń dżem w sterylne słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy