kompot na zimę z jabłek i czerwonych porzeczek

30 min
4 porcje
Kompot na zimę z jabłek i czerwonych porzeczek
marketlan, stock.adobe.com
0

Jeśli wolisz mieszane kompoty z różnych owoców i jagód, koniecznie wypróbuj ten przepis. Czerwone porzeczki i jabłka to bardzo harmonijne połączenie. Nie potrzebujesz tu nawet dużo cukru-napój jest bardzo dobry.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj owoce i jagody, pokrój jabłka i usuń gałązki z porzeczek.

Włóż wszystko do wysterylizowanych słoików.

Zagotuj wodę do objętości słoików i zalej je wrzącą wodą.

Przykryj i odstaw na 10 minut.

Odcedź tę wodę z powrotem do garnka i ponownie zagotuj.

Wlej cukier do słoików, zalej wrzącą wodą i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy