pikantne pikle na zimę

45 min
4 porcje
Pikantne ogórki na zimę
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Pikantne pikantne ogórki to świetna przystawka do każdego posiłku. Często dodaję je do kanapek, sałatek lub po prostu jem jako przekąskę. Dobrze komponują się z daniami mięsnymi i ozdobią każdą ucztę. Dzielę się jednym z moich ulubionych przepisów, jak najlepiej je solić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć ogórki przez kilka godzin w zimnej wodzie.

Włóż je do czystych słoików. Dodaj chili, czosnek i wszystkie przyprawy z wyjątkiem musztardy w proszku.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 10 minut pod pokrywkami.

Odcedź tę wodę, zagotuj ponownie i zalej przez kolejne 10 minut.

Ponownie spuść. Dodaj cukier, sól, pieprz i musztardę w proszku.

Doprowadź marynatę do wrzenia, wlej ocet i zalej ogórki.

Zwiń słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy