W słoikach można zwijać nie tylko sezonowe owoce i warzywa, ale także egzotyczne – choćby dla odmiany. Na przykład takie plastry mango w syropie z pewnością zadowolą cię w zimne szare dni. I tak po prostu i jako część innych potraw.
Składniki
- Mango - 2 kawałki
- sok z cytryny - 1 art.
- woda - 70 ml
- cukier - 150 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój mango w plasterki, przykryj cukrem, wlej sok z cytryny i odstaw na godzinę.
Umieść obrabiany przedmiot na kuchence i wlej wodę.
Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut.
Pozwól owocom ostygnąć przez około pół godziny i gotuj przez kolejne 10 minut.
W zależności od miękkości Mango powtórz poprzedni krok, jeśli to konieczne.
Zwiń obrabiany przedmiot w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy