dżem z dyni z suszonymi morelami

3 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z dyni z suszonymi morelami
shustrilka, stock.adobe.com
0

Suszone morele-gotowe zimowe zapasy, które można jeść w ten sposób lub dodawać do innych potraw. Ale możesz go użyć do przygotowania nowych półfabrykatów. Na przykład jest bardzo dobra w aromatycznym dżemie z dyni. Wspaniały przepis sezonowy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój dynię w kostkę, przykryj cukrem i wstrząśnij. Pozostaw na 2 godziny.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 20 minut.

Dodaj umyte i posiekane suszone morele i gotuj przez kolejne 15 minut.

Dodaj sok z cytryny i gotuj dżem przez kolejne 5 minut.

Wlej go do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy