dżem z czerwonej porzeczki z jagodami

45 min
4 porcje
Dżem z czerwonej porzeczki z jagodami
Elena Medoks, stock.adobe.com
0

Najpopularniejszym dżemem z czerwonej porzeczki jest ta sama galaretka, którą zrobiły nasze mamy i babcie. Ale tym razem pójdziemy inną drogą i spróbujemy zrobić dżem z całymi jagodami. Jasne, nadal trochę się gotują, ale będą bardzo smaczne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj czerwone porzeczki, Usuń gałązki, opłucz i przykryj cukrem.

Pozostaw jagody na pół godziny, wlej wodę, zagotuj i gotuj przez 10-15 minut na małym ogniu.

Dodaj kwas cytrynowy i zwiń dżem do słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy