słodki keczup pomidorowy na zimę

50 min
8 porcji
Słodki keczup pomidorowy na zimę
irrez, stock.adobe.com
0

Czasami dania mięsne można doprawić niezwykłym słodkim keczupem pomidorowym. Przygotuj go według tego przepisu. Wskazuje idealne proporcje warzyw, cukru, soli i octu. Do gotowania polecam użyć garnka z grubym dnem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory i obraną cebulę na duże kawałki.

Ułóż warzywa na patelni, dodaj obrane ząbki czosnku.

Wlej wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Przetrzyj miękkie warzywa przez sito, aby usunąć skórkę i nasiona.

Powstałe puree wymieszaj z cukrem i solą.

Gotuj na małym ogniu przez 30 minut.

Wlej ocet, zdejmij z ognia i zamknij w przygotowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy