kawior z przejrzałych ogórków na zimę

45 min
10 porcji
Kawior z przejrzałych ogórków na zimę
tycoon101, stock.adobe.com
0

Nie zdążyłeś zebrać plonów na czas, a teraz na łóżkach leżą ogromne ogórki? Nie spiesz się, aby je wyrzucić. Lepiej przygotuj delikatny kawior z przejrzałych ogórków. Przekąskę można podać natychmiast lub zamknąć w słoikach na zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz ogórki, pokrój na pół wzdłuż i usuń rdzeń z nasionami.

Posiekaj ogórki, marchewkę i obraną cebulę.

Wymieszaj ogórki z masłem, cukrem i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut na małym ogniu.

Dodaj cebulę, marchewkę, koncentrat pomidorowy i gotuj przez kolejne 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj sól, posiekany czosnek i smaż przez 10 minut.

Wlać ocet, wymieszać, dusić przez 2-3 minuty i zamknąć w przygotowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy