marynowany kalafior po koreańsku

6 godz. 40 min.
2 porcje
Marynowany kalafior po koreańsku
Mitchell Dassylva, stock.adobe.com
0

Zimą wszyscy marzymy o słonecznych smakach i aromatach, a marynowane warzywa są najlepszym rozwiązaniem. Zwłaszcza warzywa w stylu koreańskim, które zawsze są jasne i pikantne pod każdym względem. Złap niezwykły Koreański przepis na kalafior na zimę.

Składniki

  • kalafior - 2 kochana
  • marchew - 1 rzecz
  • cebula - 1 rzecz
  • przyprawy i przyprawy (dla koreańskiej marchewki) – 1 saszetka
  • ocet - 60 ml
  • Olej roślinny - 60 ml
  • sól - 1 art.
  • cukier - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż kalafior na różyczki i gotuj przez 5-7 minut we wrzącej wodzie. Wrzuć do durszlaka i ostudź.

Cienko pokrój cebulę i marchewkę i wymieszaj wszystkie składniki.

Pozostaw obrabiany przedmiot na 3-4 godziny i od czasu do czasu mieszaj.

Szczelnie włóż kapustę do czystych, suchych słoików. W razie potrzeby dodaj wrzącą wodę.

Sterylizuj słoiki przez 15 minut i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy