Uwielbiasz zupy, ale nie zawsze masz czas na ich przygotowanie? Specjalnie na taką okazję chcę powiedzieć, jak gotować marynatę z koncentratem pomidorowym na zimę. Proces ten nie różni się zbytnio od konserwacji sałatki warzywnej, ale jaka różnorodność!
Składniki
- ogórki - 3 kg
- marchew - 1 kg
- cebula - 1 kg
- Pasta pomidorowa - 500 g
- jęczmień - 500 g
- Olej roślinny - 200 ml
- ocet - 100 ml
- sól - 1 art.
- cukier - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jęczmień z wyprzedzeniem zgodnie z instrukcjami.
Losowo posiekaj wszystkie warzywa i wyślij je na patelnię.
Dodaj tomt, masło, cukier i sól i zagotuj.
Gotuj obrabiany przedmiot przez 40 minut i dodaj jęczmień.
Po 5 minutach wlej ocet i po kolejnych 5-zwiń marynatę do sterylnych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy