sos pesto na zimę

15 min
1 porcja
Sos pesto na zimę
smirart, stock.adobe.com
0

Oczywiście w dzisiejszych czasach świeże warzywa można znaleźć w supermarketach o każdej porze roku. Ale nadal w szczycie sezonu jest szczególnie smaczny i pachnący. Dlatego lubię zaopatrywać się z wyprzedzeniem w półfabrykaty moich ulubionych potraw, aby nie odmawiać sobie niczego zimą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel liście bazylii, nasiona, parmezan i czosnek w blenderze. Zamiast nasion odpowiednie są orzeszki piniowe lub inne orzechy.

Dodaj sok z cytryny i przyprawy i dobrze wymieszaj.

Następnie dodaj oliwę z oliwek do pożądanej konsystencji sosu.

Przechowuj przedmiot w szczelnym pojemniku w zamrażarce – tam świetnie się czuje do sześciu miesięcy.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy