Nie spiesz się, aby wyrzucić przerośnięte ogórki - można je umieścić w zimowych preparatach. Przygotuj różne rzeczy, marynatę w słoiku lub sałatkę. Chcę podzielić się z wami prostym przepisem na sałatkę z ogórków na zimę. Bo u dobrej gospodyni nic się nie marnuje!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz ogórki, obierz i pokrój na małe plasterki.
Drobno posiekaj cebulę.
W misce połącz ogórki i cebulę, dodaj sól i cukier, wymieszaj i pozostaw na 15-20 minut, aby uformować sok.
Następnie umieść miskę sałatki na ogniu, wlej olej roślinny, dodaj chili i gotuj obrabiany przedmiot na średnim ogniu, aż ogórki zmienią kolor.
Wprowadź ocet, wymieszaj i zdejmij miskę z ognia.
Zapakuj gotującą się sałatkę do wcześniej wysterylizowanych słoików i zwiń. Odwróć słoiki do góry nogami, zawiń i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Schłodzoną sałatkę z ogórków przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.