dżem wiśniowy bez pestek z agarem agarowym

40 min
2 porcje
Dżem wiśniowy bez pestek z agarem agarowym
xamtiw, stock.adobe.com
0

Jednym z najlepszych naturalnych zagęszczaczy, który jest łatwy i przyjemny w pracy podczas gotowania w domu, jest agar – agar. W tym z jego pomocą możesz przygotować doskonały gęsty dżem. Na przykład wiśnia. Oczywiście-bez pestek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z wiśni i zmiel je w blenderze.

Dodaj cukier, zagotuj dżem i gotuj przez 5 minut na średnim ogniu.

Wymieszaj agar z łyżką cukru i dodaj również do przedmiotu obrabianego.

Wymieszaj i gotuj wszystko razem przez kolejne 8 minut.

Zwiń gorący dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy