dżem winogronowy z agarem agarowym

45 min
4 porcje
Dżem winogronowy z agarem agarowym
quarterphotography, stock.adobe.com
0

Najłatwiejszym sposobem szybkiego przygotowania gęstego dżemu z dowolnej jagody jest dodanie odrobiny agaru agarowego. A winogrona w tej kwestii nie były wyjątkiem. Każda odmiana pasuje do smaku, ale jeśli jest z nasionami, lepiej ją zmielić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przykryj winogrona cukrem i gotuj przez 15 minut po ugotowaniu.

Zetrzyj, zmiel blenderem lub zmielić przez sito - według własnego gustu.

Gotuj obrabiany przedmiot przez kolejne 5 minut.

Rozcieńczyć agar w wodzie, wlać do dżemu i gotować przez kolejne 5 minut.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy