dania główne 22.01.2022

makrela z warzywami i grzybami w piekarniku

1 godz. 0 min.
3 porcje
Makrela z warzywami i grzybami w piekarniku
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Tak jasna i spektakularna pieczona makrela nie wstydzi się podawać nawet na świątecznym stole. Dzięki poduszce warzywnej z grzybami zamienia się w kompletne danie główne z dodatkiem. Oczywiście możesz zmienić skład warzyw według własnego uznania. Podzielę się moją ulubioną opcją.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść rybę i natrzyj solą, przyprawami i papryką ze wszystkich stron.

Wykonaj nacięcia po jednej stronie i włóż do nich plasterki cytryny i pomidorów.

Grubo posiekaj wszystkie warzywa z grzybami, dopraw do smaku i ułóż na dnie formy.

Ułóż rybę na wierzchu i skrop wszystko oliwą z oliwek.

Posyp ziołami i piecz przez 30 minut w 190 stopniach pod folią i kolejne 10-15 bez.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy