Twarożek to nie tylko gęste babeczki, ale także lekkie, przewiewne zapiekanki. Do tego potrzebujesz tylko blendera. A co i jak z tym zrobić dalej-powiem ci w przepisie. Domownicy będą zachwyceni!
Składniki
- twaróg - 400 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- cukier - 7 art.
- skrobia - 2 art.
- Manka - 2 art.
- cukier waniliowy - 1 art.
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij twaróg z żółtkami, aż będzie gładki. Dodaj cukier, semolinę i skrobię.
Ubij białka z cukrem waniliowym i solą w puszystą białą pianę.
Delikatnie za pomocą łopatki od dołu do góry wmieszaj białka do masy twarogowej.
Przenieś wszystko do formy i piecz w piekarniku przez 35-40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy