Prawie każda kwaśna jagoda nadaje się do tego przepisu. Na przykład czerwona porzeczka lub borówka brusznica. Radzę wziąć świeże w szczycie sezonu - lepiej zachowuje teksturę i kształt podczas pieczenia. Będzie jednocześnie smaczny i piękny.
Składniki
- udka z kurczaka - 800 g
- jagody - 400 g
- jabłka - 1 rzecz
- sos sojowy - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- Chili - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- sok pomarańczowy - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz olej, sos sojowy, przyprawy, posiekane chili, czosnek i sok pomarańczowy.
Marynuj kurczaka przez 40 minut.
Włóż do formy, ułóż wokół jagody i umieść całe lub pokrojone jabłko na środku.
Wyślij naczynie pod folią do piekarnika na 25 minut w 180 stopniach.
Zdejmij folię i gotuj przez kolejne 10-15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy