Zamiast cukru, miodu lub bananów tym razem proponuję dodać skondensowane mleko do zapiekanki z twarogiem! Zobaczysz, że nadaje znajomemu daniu zupełnie nowy smak. I jak zachwycone będą dzieci z nowej ulubionej uczty!
Składniki
- twaróg - 400 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- Manka - 1.5 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
- wanilina - 1 szczypta
- mielony cynamon - 1 szczypta
- soda spożywcza - 1 szczypta
- mleko skondensowane - 200 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj twaróg z jajkami, dodaj mleko skondensowane i mieszaj, aż będzie gładkie.
Dodaj wszystkie pozostałe składniki i pozostaw ciasto na 5-7 minut.
Gotuj zapiekankę w misce multicookera przez 50 minut w trybie "Pieczenie".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy