przekąski 22.06.2023

chipsy pita w piekarniku

20 min
2 porcje
Chipsy pita w piekarniku
azerbaijan-stockers, stock.adobe.com
0

Takie przekąski lepiej wykluczyć z diety. Ale jeśli naprawdę chcesz chrupać, lepiej ugotować chipsy pita w piekarniku. Jest to bardzo proste i szybkie, a aby uzyskać nowe smaki, wystarczy użyć innej przyprawy.

Składniki

  • Pita (cienki) – 2 liścia
  • Olej roślinny - 4 art.
  • przyprawy i przyprawy - do smaku
  • sól - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz olej, sól i ulubione przyprawy.

Rozłóż chleb pita na stole, pokrój na małe kawałki i włóż do miski.

Dodaj pachnący kęs i wymieszaj rękami.

Połóż na wysmarowanej blasze do pieczenia i piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy