Jeśli planujesz wycieczkę do natury, taka niezwykła przekąska z pewnością zaskoczy Twoich bliskich. A jeśli masz domowy grill, możesz go gotować przynajmniej codziennie. Pieczony arbuz z ananasem-nawet brzmi fantastycznie, prawda?
Składniki
- arbuz - 400 g
- ananas (świeży) – 300 g
- oliwa z oliwek - 1 art.
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
- sól morska - 1 szczypta
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- tymianek (suszone) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz arbuza i ananasa i pokrój na około 3 cm kawałki.
Skrop oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
Posyp posiekaną solą morską, tymiankiem i ostrą czerwoną papryką.
Grilluj kawałki przez około 2 minuty z każdej strony i złóż na szaszłyki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy