dania główne 21.07.2023

szaszłyki wieprzowe na kefirze

35 min
8 porcji
Szaszłyk wieprzowy na kefirze
nikolaydonetsk, stock.adobe.com
0

Ten przepis nigdy mnie nie zawodzi. Szaszłyki wieprzowe na kefirze to prawdopodobnie jedna z najłatwiejszych i najwygodniejszych opcji, jakie znam. Produkt mleczny może mieć dowolną zawartość tłuszczu. Najważniejsze jest to, że jest świeży i smaczny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wieprzowinę w drobną kostkę i włóż do miski.

Obierz cebulę i pokrój w grube pierścienie.

Dodaj przyprawy, sól, cebulę i kefir do miski z mięsem. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 6 godzin.

Wsuń mięso na szaszłyki, naprzemiennie z krążkami cebuli. Smaż przez 20-25 minut, obracając co 2-3 minuty.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy