Ten przepis nigdy mnie nie zawodzi. Szaszłyki wieprzowe na kefirze to prawdopodobnie jedna z najłatwiejszych i najwygodniejszych opcji, jakie znam. Produkt mleczny może mieć dowolną zawartość tłuszczu. Najważniejsze jest to, że jest świeży i smaczny.
Składniki
- wieprzowina (osheek) – 2 kg
- kefir - 400 ml
- cebula - 3 kawałki
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- sól - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wieprzowinę w drobną kostkę i włóż do miski.
Obierz cebulę i pokrój w grube pierścienie.
Dodaj przyprawy, sól, cebulę i kefir do miski z mięsem. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 6 godzin.
Wsuń mięso na szaszłyki, naprzemiennie z krążkami cebuli. Smaż przez 20-25 minut, obracając co 2-3 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy