Najlepszą jakością sosów jagodowych jest ich niesamowita wszechstronność. Na przykład taki sos z czerwonej porzeczki z imbirem jest dobry do mięsa, warzyw, gorących przekąsek i innych potraw. Najwygodniej jest przygotować go raz na przyszłość i zwinąć w słoiki.
Składniki
- czerwona porzeczka - 300 g
- imbir - 40 g
- czosnek - 1 ząbek
- cukier - 70 g
- sól - 5 g
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 1 łyżeczka
- mielona kolendra - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel porzeczki w blenderze i zetrzyj czosnek z imbirem.
Wymieszaj wszystko z resztą składników.
Doprowadź sos do wrzenia i zagotuj około 20 miyout na małym ogniu.
Włóż sos do sterylnych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy