kompot z jabłek i jarzębiny na zimę

30 min
2 porcje
Kompot z jabłek i jarzębiny na zimę
pil76, stock.adobe.com
0

Chcesz spróbować niezwykłego smaku kompotu w puszkach? Mój przepis na jabłka i jarzębinę z pewnością zachwyci Twoje kubki smakowe. Jeśli jarzębina jest zbyt cierpka, radzę najpierw ją zamrozić. Ale to nie jest konieczny krok-jak wolisz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka w plasterki, posortuj jarzębinę i włóż wszystko do sterylnych słoików.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 20 minut.

Odcedź tę wodę i zagotuj ją ponownie. Dodaj cukier i kwas cytrynowy i gotuj, aż się rozpuści.

Wlej syrop z powrotem do słoików i zwiń kompot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy