dżem jabłkowy ze skondensowanym mlekiem

1 godz. 0 min.
6 porcji
Dżem jabłkowy ze skondensowanym mlekiem
DPRM, stock.adobe.com
0

Dżem jabłkowy to klasyczny przysmak, który zawsze cieszy całą rodzinę. Dodatek skondensowanego mleka nadaje mu jeszcze więcej słodyczy i gładszą konsystencję. Uwielbiam używać go jako nadzienia do ciast lub po prostu rozprowadzać na tostach, aby uzyskać łatwe i smaczne śniadanie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i pokrój jabłka. Napełnij wodą, gotuj przez 15-20 minut i zmiel blenderem.

Dodaj cukier i gotuj przez kolejne 10 minut.

Dodaj mleko skondensowane i wanilinę, gotuj przez kolejne 5 minut i zwiń dżem do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy