pomidory w galarecie z cebulą na zimę

20 min
8 porcji
Pomidory w galarecie z cebulą na zimę
lainen, stock.adobe.com
0

Sceptycznie podchodzą do tego przepisu tylko ci, którzy nigdy nie próbowali pomidorów w galarecie z cebulą. Oryginalna przekąska natychmiast znika ze stołu, więc możesz zaopatrzyć się w nią na zimę w dużych ilościach. Przed podaniem trzymaj w lodówce przez 2-3 godziny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Żelatynę zalać 150 ml zimnej wody i odstawić na 20 minut.

Pokrój pomidory i obraną cebulę.

Ułóż warzywa warstwami w przygotowanych słoikach.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod pokrywkami na 30 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i kwas cytrynowy.

Gotuj przez 2 minuty, dodaj przedmiot z żelatyną i natychmiast zdejmij z ognia.

Wlej marynatę do słoików, zwiń i pozostaw na jeden dzień w cieple.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy