Sceptycznie podchodzą do tego przepisu tylko ci, którzy nigdy nie próbowali pomidorów w galarecie z cebulą. Oryginalna przekąska natychmiast znika ze stołu, więc możesz zaopatrzyć się w nią na zimę w dużych ilościach. Przed podaniem trzymaj w lodówce przez 2-3 godziny.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Żelatynę zalać 150 ml zimnej wody i odstawić na 20 minut.
Pokrój pomidory i obraną cebulę.
Ułóż warzywa warstwami w przygotowanych słoikach.
Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod pokrywkami na 30 minut.
Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i kwas cytrynowy.
Gotuj przez 2 minuty, dodaj przedmiot z żelatyną i natychmiast zdejmij z ognia.
Wlej marynatę do słoików, zwiń i pozostaw na jeden dzień w cieple.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy