Koniecznie wypróbuj ten przepis! Melon w puszkach można dodawać do deserów, wypieków i podawać jako samodzielne danie. Niewiele osób oprze się porcji tak aromatycznej uczty.
Składniki
- Melon - 1 kg
- cukier - 150 g
- kwas cytrynowy - 0,5 łyżeczka
- woda - 1 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój melona na pół, usuń nasiona i skórkę.
Pokrój na małe kawałki i umieść w przygotowanych słoikach.
Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 25-30 minut.
Odcedź do garnka, gotuj przez 3 minuty i ponownie wlej do słoików.
Po pół godzinie odcedź schłodzony syrop do rondla, dodaj cukier i kwas cytrynowy i gotuj przez 2 minuty.
Wlej wrzący syrop do słoików i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy