pomidory miętowe na zimę

30 min
20 porcji
Pomidory z miętą na zimę
Irina Sokolovskaya, stock.adobe.com
0

Pomidory stanowią większość moich półfabrykatów. Staram się zamykać je w małych partiach i według różnych przepisów. Jakoś ugotowałem pomidory z miętą. Okazało się bardzo niezwykłe i smaczne! Miętowy aromat nadaje potrawie osobliwy akcent!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz pomidory, miętę i koperek.

Obierz czosnek i pokrój na duże kawałki.

W przygotowanych słoikach umieść czosnek, pomidory, miętę i koperek.

Wlać do góry wrzącą wodą, przykryć i odstawić na 20 minut.

Odcedź do rondla i ponownie zagotuj.

Wlej cukier i sól do słoików z pomidorami.

Wlej ocet, wrzącą wodę i zwiń. Odwróć do góry nogami i zawiń w gruby ręcznik.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy