Wiele gospodyń domowych zamyka zupy na zimę. Jest wygodny i smaczny. Proponuję wypróbować przepis na solankę z ogórkami i kapustą. Zimą otwórz słoik takiego przedmiotu, włóż go do garnka z wrzącą wodą, a po 10 minutach bogate danie będzie gotowe!
Składniki
- kapusta - 1 kg
- ogórki kiszone - 300 g
- marchew - 150 g
- cebula - 150 g
- pietruszka - 20 g
- Olej roślinny - 50 ml
- ocet - 80 ml
- czarny pieprz - 5 groszek
- sól - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj kapustę, natkę pietruszki i obraną cebulę.
Zetrzyj marchewki i ogórki kiszone.
Wszystko wymieszaj, dodaj olej, sól, czarny pieprz i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut.
Dodaj ocet, wymieszaj i włóż do wysterylizowanych słoików. Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć ciepłym kocem na jeden dzień.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy