solanka z ogórkami i kapustą na zimę w słoikach

50 min
5 porcji
Solanka z ogórkami i kapustą na zimę w słoikach to prosty i pyszny przepis na gotowanie krok po kroku
Oksana łaźnia, stock.adobe.com
0

Wiele gospodyń domowych zamyka zupy na zimę. Jest wygodny i smaczny. Proponuję wypróbować przepis na solankę z ogórkami i kapustą. Zimą otwórz słoik takiego przedmiotu, włóż go do garnka z wrzącą wodą, a po 10 minutach bogate danie będzie gotowe!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę, natkę pietruszki i obraną cebulę.

Zetrzyj marchewki i ogórki kiszone.

Wszystko wymieszaj, dodaj olej, sól, czarny pieprz i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut.

Dodaj ocet, wymieszaj i włóż do wysterylizowanych słoików. Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy