SOS Barszczowy z kapustą i fasolą na zimę

2 godz. 0 min.
4 porcje
SOS Barszczowy z kapustą i fasolą na zimę
0

Niektóre półfabrykaty rozwiązują przede wszystkim kwestię bezpieczeństwa zbiorów. Inni oszczędzają również czas i wysiłek na przyszłość. Ten sos barszczowy należy do drugiej opcji. Istnieją różne przepisy, ale wolę dodać wszystko do maksimum na raz. Na przykład fasola i kapusta.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj do połowy.

Obierz pomidory i posiekaj w dowolny sposób.

Dodaj olej pomidorowy, zagotuj i włóż tam starte buraki. Dusić przez 20 minut na małym ogniu.

Dodaj posiekaną cebulę, posiekaną kapustę i startą marchewkę. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.

Dodaj posiekaną paprykę i fasolę. Dodaj sól i cukier i gotuj dressing przez kolejne 15 minut.

Wlej ocet i po kolejnych 5 minutach włóż dressing do czystych, suchych słoików.

Sterylizuj je we wrzącej wodzie przez 15 minut i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy