Niektóre półfabrykaty rozwiązują przede wszystkim kwestię bezpieczeństwa zbiorów. Inni oszczędzają również czas i wysiłek na przyszłość. Ten sos barszczowy należy do drugiej opcji. Istnieją różne przepisy, ale wolę dodać wszystko do maksimum na raz. Na przykład fasola i kapusta.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj do połowy.
Obierz pomidory i posiekaj w dowolny sposób.
Dodaj olej pomidorowy, zagotuj i włóż tam starte buraki. Dusić przez 20 minut na małym ogniu.
Dodaj posiekaną cebulę, posiekaną kapustę i startą marchewkę. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Dodaj posiekaną paprykę i fasolę. Dodaj sól i cukier i gotuj dressing przez kolejne 15 minut.
Wlej ocet i po kolejnych 5 minutach włóż dressing do czystych, suchych słoików.
Sterylizuj je we wrzącej wodzie przez 15 minut i zwiń na zimę.