dżem gruszkowy w plasterkach ze skórką

25 min
8 porcji
Dżem gruszkowy w plasterkach ze skórką
Marina, stock.adobe.com
0

Znudzony starymi przepisami? Przygotuj dżem gruszkowy w plasterkach ze skórką. Ostrzegam, że okazuje się tak smaczny, że możesz zjeść cały słoik na raz. Z tego powodu polecam zamykanie go małymi porcjami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój gruszki na ćwiartki, usuń rdzeń i pokrój w kliny.

Zagotuj wodę, dodaj cukier i gotuj przez 5-7 minut.

Dodaj gruszki, zagotuj i wyjmij z pieca. Nalegaj pod pokrywką przez 5-6 godzin.

Gotować na małym ogniu przez 2-3 minuty i ponownie odstawić na kilka godzin.

Po raz trzeci zagotuj dżem i gotuj przez 5 minut.

Włóż do przygotowanych słoików, zwiń i odwróć górę do dołu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy