kompot z pigwy i feijoa na zimę

30 min
2 porcje
Kompot z pigwy i feijoa na zimę
0

Uwielbiasz kompoty zimowe,ale masz dość banalnych przepisów? A co z kompotem z pigwy i feijoa? Brzmi o wiele ciekawiej? A co za niezwykły smak-lekki i oryginalny jednocześnie. Zdecydowanie warte uwagi!

Składniki

  • pigwa - 4 kawałki
  • feijoa - 300 g
  • woda - 1.5-2 L
  • kwas cytrynowy - 2 szczypta
  • cukier - 300 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pigwę w kliny. Obierz i pokrój feijoa. Rozłóż w czystych słoikach.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 15 minut.

Odcedź tę wodę, dodaj do niej cukier i ponownie zagotuj.

Dodaj kwas cytrynowy i napełnij puste miejsca syropem.

Zwiń kompot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy