Domowe konserwy rybne to świetny sposób na utrzymanie świeżych ryb przez długi czas. Nie jest to wcale trudne, najważniejsze jest wcześniejsze przygotowanie wszystkiego, czego potrzebujesz. Zwykle używam świeżej ryby, którą po prostu kroję na kawałki, ale która z nich nie jest już tak ważna.
Składniki
- ryba - 1 kg
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- sól - 0.5 art.
- Olej roślinny - 120 ml
- Pasta pomidorowa - 1 art.
- ziele angielskie - 6 groszek
- czarny pieprz - 6 groszek
- liść laurowy - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść rybę i pokrój na porcje.
Posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i dodaj wszystko do ryby.
Dodaj tam pomidora i sól i wymieszaj.
Włóż do sterylnych słoików z przyprawami i wlej olej.
Szczelnie ułóż rybę z warzywami i przykryj słoiki folią.
Wyślij je do zimnego piekarnika, podgrzej do 180 stopni, a następnie zmniejsz temperaturę do 120.
Gotuj konserwy w piekarniku przez około 7 godzin i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy