Robienie pizzy na patelni jest o wiele łatwiejsze niż na pierwszy rzut oka. I w smaku nie jest gorszy od tradycyjnego z piekarnika. Dzielę się sekretami! Nawiasem mówiąc, oprócz szynki możesz dodać kiełbaski i inne produkty mięsne.
Składniki
- majonez - 3 art.
- jogurt - 3 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 2 art.
- ser - 80 g
- szynka - 80 g
- sos pomidorowy - 2 art.
- parówki - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj majonez, jogurt i jajko. Dodaj mąkę, wymieszaj ciasto i wyślij na patelnię.
Posmaruj sosem pomidorowym i ułóż pokrojoną szynkę z kiełbaskami.
Posyp wszystko startym serem i gotuj pizzę pod przykryciem przez około 12 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy