Dlaczego nie rozpieszczać swojej rodziny pysznymi pączkami? Tym razem radzę użyć mojego ulubionego przepisu. Okazuje się szczególnie smaczny, jeśli twaróg jest lekko kwaśny. Na jego tle słodkie nadzienie jest postrzegane jeszcze bardziej kontrastowo!
Składniki
- mąka - 400 g
- twaróg (domowy) – 300 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- cukier - pół szklanki
- proszek do pieczenia ciasta - 1 art.
- sól - na czubku noża
- Olej roślinny - 400 ml
- mleko skondensowane (do nadzienia) – 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przetrzyj twaróg przez sito lub zmiel w blenderze.
Dodaj lekko ubite jajka, cukier i sól.
Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i zagniataj ciasto.
Uformuj grube kiełbaski i pokrój w poprzek na małe kawałki, nadając każdemu Okrągły kształt.
Smażyć pączki na rozgrzanym oleju na złoty kolor i ułożyć na ręczniku papierowym.
Schłodzić gotowe pączki i za pomocą strzykawki do gotowania napełnić skondensowanym mlekiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy