pieczenie 21.07.2022

chaczapuri z mozzarellą i bazylią

35 min
4 porcje
Chaczapuri z mozzarellą i bazylią
GrumJum, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz mieszać różne tradycje kulinarne, koniecznie wypróbuj takie Gruzińskie chaczapuri z typowym włoskim nadzieniem mozzarelli i bazylii. Aby danie było jeszcze bardziej oryginalne, weź ciasto francuskie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Natrzyj mozzarellę i parmezan, drobno posiekaj bazylię i wymieszaj z jednym jajkiem.

Rozwałkuj i pokrój ciasto, ułóż nadzienie i zawiń rogi kopertą.

Posmaruj chaczapuri pozostałym jajkiem i piecz przez 25 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy