Domowe ciasta nie mogą się równać z niczym. Nie zawsze okazują się piękne, ale jest to również kwestia praktyki. Spróbuj zrobić ciasto z bekonem, serem i cebulą. Jest prosty, sycący i pyszny. W razie potrzeby możesz dodać ostrą paprykę lub paprykę.
Składniki
- mąka - 350 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- masło - 100 g
- cebula - 2 kawałki
- Ser Gouda - 100 g
- boczek - 100 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- woda (ciepły) – 100 ml
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój boczek i obraną cebulę.
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i podsmaż cebulę na złoty kolor.
Połącz przesianą mąkę, lekko ubite jajka, stopione masło, sól i mielony pieprz.
Wlej ciepłą wodę i zagniataj ciasto.
Włóż gotowe ciasto do formy o odpowiedniej średnicy.
Równomiernie rozłóż boczek i smażoną cebulę. Posyp startym serem na wierzchu.
Piecz ciasto przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy