Wykwintna przystawka z solonego melona jest idealnym dodatkiem do każdego stołu. Zaskocz swoich gości niezwykłą kombinacją smaków, a także oryginalnym aromatem. Dzięki lekkim nutom przypraw to danie z pewnością będzie hitem każdej rodzinnej lub świątecznej uczty.
Składniki
- Melon (miazga) – 600 g
- woda - 300 ml
- sól - 0.5 łyżeczka
- ocet - 2 art.
- cukier - 1.5 art.
- Goździk - 4 Bud
- mielony cynamon - 0.5 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój melona w kostkę i włóż do sterylnych słoików z czosnkiem.
Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.
Odcedź tę wodę, dodaj do niej sól, cukier i przyprawy i ponownie zagotuj.
Dodaj ocet do marynaty, zalej melona i zwiń na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy