dżem mandarynkowy w całości ze skórką

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem mandarynkowy w całości ze skórką
0

Dżem mandarynkowy to coś, czym zawsze możesz zaskoczyć bliskich. A zwłaszcza jeśli ugotujesz go z mandarynek w całości i ze skórką. Tutaj na pewno nikt nie będzie w stanie się oprzeć, a przynajmniej spróbuje ciekawostki. Mówię Ci, jak to ugotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz mandarynki, zalej wrzącą wodą przez 15 minut, a następnie zimną wodą przez noc.

Zagotuj syrop z wody i cukru.

Mandarynki nakłuć w kilku miejscach, włożyć do syropu i ponownie zagotować.

Gotuj przez 20 minut na małym ogniu, ostudź przez 4 godziny i gotuj przez kolejne 20 minut.

Ponownie ostudź przez 4 godziny, gotuj dżem przez ostatnie 20 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy