dżem z pęcherzycy

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z pęcherzycy
0

Czy próbowałeś już dżemu z pęcherzycy? Jeśli jeszcze nie, złap najprostszy i najbardziej klasyczny, ale jednocześnie korzystny przepis. W razie potrzeby dodaj podczas gotowania aromatyczne przyprawy-cynamon lub wanilinę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj pęcherzycę i nakłuj owoce igłą.

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj syrop przez 5 minut.

Napełnij owoce syropem i ostudź.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut.

Ponownie pozwól dżemowi ostygnąć i gotuj przez kolejne 10 minut.

Zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy