galaretka z czerwonej kaliny

50 min
5 porcji
Galaretka z czerwonej kaliny
Maryna Osadcha, stock.adobe.com
0

Nie lubisz cierpkości kaliny? Przygotuj go tak, aby pozbyć się tej wady! Na przykład skorzystaj z tego przepisu. Galaretka z czerwonej kaliny jest gotowana bez pestek i z dużą ilością cukru. Uwierz mi, będziesz mile zaskoczony wynikiem!

Składniki

  • Kalina - 2 kg
  • cukier - 2 kg
  • woda (wrząca woda) – 1 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń jagody z gałązek, posortuj i spłucz.

Zalej Kalinę wrzącą wodą, przykryj i pozostaw na 15-20 minut.

Odcedź, przetrzyj jagody przez sito. W tym celu wygodnie jest użyć drewnianej łyżki.

Powstałe puree wymieszaj z cukrem i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Wlej gorącą galaretkę do wysterylizowanych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy